Početna Favoriti Pratite nas

Zašto 'kandida' dijeta?

Takozvana 'kandida' dijeta osmišljena je za pomoć u borbi s vaginalnim gljivicama, posebno s Candidom albicans.

Princip protugljivičnog režima prehrane vrlo je jednostavan – uskratiti gljivicama hranu koju najviše vole, to jest slatko. Jednostavno rečeno, treba ih izgladniti do istrebljenja!

Je li istrebljenje gljivica moguće samo uz posebnu prehranu, teško je reći, jer nema dovoljno znanstvenih ispitivanja koja bi to podržala ili negirala.

S druge strane, na desetke tisuće žena uvjerilo se u korisnost ovakvog načina prehrane i preporučuju ga jedna drugoj. Posebice se to odnosi na žene koje učestalo pate od gljivične infekcije, i to vezano uz stres ili hormonske utjecaje.

Osim toga, ova se dijeta preporučuje kao pomoćno sredstvo protugljivičnim lijekovima. Uz nju bi gljivice trebale biti brže istrebljene, a gastrointestinalni sustav brže oporavljen.

Zbog povećanog unosa bjelančevina dijeta se ne preporučuje ženama koje imaju bubrežne tegobe. Zbog smanjenog unosa ugljikohidrata dijeta se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

Pročitajte još:

Zašto 'kandida' dijeta?
Što jesti?
Što ne jesti?
Korak po korak
 
  Copyright © 2011 Intermed d.o.o.
Sva prava pridržana
 
  Naše su stranice informativnog karaktera i namjera im nije zamijeniti Vašu liječnicu ili liječnika, već predložiti o čemu biste s njima trebali detaljnije razgovarati. Vjerujemo da nam poznavanje i razumijevanje funkcioniranja našega tijela pomaže da prepoznamo i izbjegnemo moguće probleme te očuvamo svoje intimno zdravlje.